Nieuwtjes van Siersmederij Schellevis

Kunst in de Tuinen 2023 Exmorra

KOM, KIJK EN BELEEF EXMORRA

In de landelijke omgeving tussen Makkum en Bolsward in de Zuid-Westhoek van Friesland vindt u het pittoreske dorpje Exmorra. Dit dorpje is op zich al de moeite waard vanwege de oude boerderijen en nostalgische pandjes. Maar er is meer in Exmorra, een tal van bezienswaardigheden zullen u versteld doen staan en enkele uurtjes bezig houden.


Ook dit jaar organiseert Beleef Exmorra weer de expositie Kunst in de Tuinen.Kunst in de Tuinen is een unieke expositie met een grote verscheidenheid aan kunstenaars die met verschillende technieken de mooiste kunstwerken maken. De kunstroute bestaat sinds 2016 en ook dit jaar kan iedereen genieten van kunst in de tuinen van Exmorra.

De expositie ‘Kunst in de Tuinen’ wordt dit jaar voor de 7e keer georganiseerd door Beleef Exmorra. Beleef Exmorra is een onderdeel van Dorpsbelang Exmorra en is in het leven geroepen om Exmorra te promoten en levendig te houden voor zowel bezoekers en bewoners van dit mooie dorp. Dit gebeurt onder andere door de expositie ‘Kunst in de Tuinen’ waarbij kunstenaars met verschillende disciplines hun kunst vertonen in de tuinen en buitenruimte van Exmorra.

De kunstwerken staan langs ‘It Eksmoarster Rûntsje’, een gezellige wandelroute door het dorp langs bijvoorbeeld het oude grutterswinkeltje, ‘De Spintol’ poppenhuizen, Glasblazerij het Quakeltje, een vlindertuin, vogelhuisjesboom….etc.

0
  23 Hits

Dickens Festival Steenwijk 10 december 2022

008-dickens

10 december 2022 is er weer een Dickens Festival in Steenwijk. Dit jaar van 11:00 - 16:30.

Ook wij zijn weer van de psrtij met onze siersmederij.

0
  316 Hits

350 jaar stad Blokzijl 14 sept. 2022

Historische markt

350 jaar stad Blokzijl

In het programma van 350 jaar stad Blokzijl mogen natuurlijk de oude ambachten niet ontbreken. Woensdag 14 september is er in de middag een historische markt met demonstraties van oude ambachten aan de Wortelmarkt.

0
  239 Hits

11 Stedenmarkt Bolsward 26 aug

markt-740x48_20220820-195836_1

Vrijdag 26 augustus van 13:00 tot 20:00 staan we op de 11 Stedenmarkt in  Bolsward.

0
  305 Hits

Visserijdagen Harlingen 31-08 t/m 03-09

DBF3390-1

De Friese havenstad Harlingen staat van 31 augustus tot en met 3 september 2022 in het teken van de Visserijdagen. De bezoekers aan de stad worden vier dagen lang getrakteerd op muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten. En dat in een decor van ruim zeshonderd monumenten en een moderne visserij- en handelshaven.

3 september staan wij weer te smeden op de visafslag.

0
  299 Hits

Omrop Fryslân op bezoek

HEA

Reportage Omrop Fryslân uitgezonden op 5 april 2022.

Lees Meer
0
  362 Hits

21 augustus 2022 Turfvaartdagen Appelscha

Crea

De Turfvaartdagen worden ééns in de twee jaar georganiseerd en maken Appelscha gedurende een weekend lang tot het toeristisch middelpunt van het Drents-Friese woud. In 2022 worden de Turfvaartdagen gehouden op vrijdagavond 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus. Het doel van deze dagen is bezoekers te laten proeven aan de sfeer van vroeger. Wat er te doen is tijdens de Turfvaartdagen? Genoeg! 

0
  328 Hits

27 mei 2022 Crea & Smulmarkt Bakkeveen

Crea

De Crea & Smulmarkt is een jaarlijks terugkerende markt welke plaats vindt in het centrum van Bakkeveen rondom Plaza de Kolk en De Brink. De markt is altijd op de vrijdagmiddag in het lange Hemelvaart-weekend van 11:00 uur tot 18:00 uur.

Lees Meer
0
  409 Hits

KOM, KIJK EN BELEEF EXMORRA

Kunst-in-de-Tuinen-2022

In de landelijke omgeving tussen Makkum en Bolsward in de Zuid-Westhoek van Friesland vindt u het pittoreske dorpje Exmorra. Dit dorpje is op zich al de moeite waard vanwege de oude boerderijen en nostalgische pandjes. Maar er is meer in Exmorra, een tal van bezienswaardigheden zullen u versteld doen staan en enkele uurtjes bezig houden.

In de periode zaterdag 28 mei t/m vrijdag 5 augustus is er de expositie Kunst in de tuinen.

Kunst in de Tuinen is een unieke expositie met een grote verscheidenheid aan kunstenaars die met verschillende technieken de mooiste kunstwerken maken. De kunstroute bestaat sinds 2016 en ook dit jaar kan iedereen genieten van kunst in de tuinen van Exmorra.

0
  390 Hits

Kunst in de tuinen Exmorra 15 mei t/m 6 aug 2021

Kunst

Iedereen kan "Kunst in de Tuinen" volledig Corona-proof bezoeken.
De expositie met unieke kunstwerken zijn van zaterdag 15 mei tot vrijdag 6 augustus vrij te bezichtigen en staan gewoon in de buitenlucht en in de tuinen van Exmorra op de wandelroute "It Eksmoarster Rüntsjen

De deelnemende kunstenaars komen uit heel Nederland en beeldhouwen, siersmeden. boetseren en glasblazen zijn

enkele technieken, waar meteen uit af te leiden is dat er verschillende materialen of combinaties worden gebruikt.

Soms groot en soms klein. Daarnaast hebben we een paar extraatjes op de route, zo mag u de "Kunstige benen op Pad" zeker niet missen evenals de strook wilde bloemen met kunstwerken van de basisschool leerlingen.langs het fietspad.
Voor meer informatie zie www.BeleefExmorra.nl.                                     De exposities zijn vrij toegankelijk.

0
  970 Hits
OMHOOG